Новини
Успех и положителни емоции в първото издание на проекта „Заедно“
30.01.2024

Преди броени дни се проведе първото издание на проекта „ЗАЕДНО“. Инициативата има за цел да изпълнява ролята на платформа за работа сътрудничество и взаимодействие между организации, сдружения, учебни заведения и отделни творци. Организатори на събитието са Сдружение "АРТ ПРЕМИЕРА" с подкрепата на Посолството на Република България в Атина и Изпълнителна агенция за българите в чужбина, в сътрудничество с Асоциация на професионалните географи и регионалисти (АПГР) и домакинството на Българско неделно училище "Св. св. Кирил и Методий" в Атина.

Автор и организатор на проекта е г-жа Юрка Райчева, председател на Сдружение "АРТ ПРЕМИЕРА", която поднесе подаръци от името на Изпълнителна агенция за българите в чужбина на проф. д-р Марин Русев и домакините на събитието БНУ "Св. св. Кирил и Методий". Официален гост на събитието беше г-жа Татяна Мухлова от Посолството на Република България, Съветник (политически въпроси, културни въпроси и образование), която приветства и засвидетелства подкрепата си към Първото издание на проекта "ЗАЕДНО".

Програмата бе двудневна, като в петъчния ден се проведе географска интерпретация – лекция на тема „Съвременна България“, а в съботния се проведе викторина на тема – „Географско положение на градовете в България“. Лектор беше проф. д-р Марин Русев, председател на "Асоциация на професионалните географи и регионалисти" (АПГР) и преподавател в Софийски университет "Св. Кл. Охридски". Той подари на домакините книги, учебни материали и награди на всички ученици, участвали във викторината.

В дните на инициативата беше учредена и задгранична секция на Асоциация на професионалните географи и регионалисти (АПГР) в Българско неделно училище "Св. св. Кирил и Методий" в гр. Атина. Събитията преминаха с голяма активност и интерес от страна на учители, ученици, родители и любители на географията, входът за всички желаещи да участват бе свободен.

Снимки: Юрка Райчева

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта