Новини
Започна втората сесия от Лятно Арт-студио за музикален и танцов фолклор „Бесарабска плетеница“ 2024
01.07.2024

В периода 01 –  07  юли ще се проведе втората сесия от лятното арт-студио за музикален и танцов фолклор „Бесарабска плетеница“ 2024.

Арт-студиото се организира за подрастващи таланти, занимаващи се с български музикален и танцов фолклор далеч от пределите на България.

Целите на  арт-студиото са да създадат условия за творческо самоизразяване на деца и младежи, и тяхната самореализация. Запознаването и обучението в различни творчески дейности свързани с български музикално-танцов фолклор и разширяването на връзките и обмена на опит между ръководители и колективи.

В проекта ще вземат участие 98 деца от 7 състава, 8 ръководители на творческите групи и 2-ма ръководители на проекта. В първата сесия се включиха 40 деца, а във втората сесия, която започва от днес участие ще вземат 58 деца, 4-ма ръководители и 2-ма ръководители на проекта.

В рамките на инициативата има предвидени различни мастър класове за български народни танци; народни инструменти; народно пеене; български фолклор и етнография; съвместни концерти и други.

Снимки: Официална фейсбук група на Лятно арт-студио за музикален и танцов фолклор „Бесарабска плетеница“

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта