Новини
Работна среща на изпълнителния директор на ИАБЧ с певицата Петя Буюклиева
04.07.2024

Изпълнителна агенция за българите в чужбина посрещна любимата на малки и големи българска певица – Петя Буюклиева. На срещата с изпълнителния директор на Агенцията Райна Манджукова и експерта д-р Йоанна Драгнева, певицата разказа за най-новия си проект, а именно: Детски мюзикъл с песни на Доно Цветков, както и за албум към него.

Интересен детайл от подготовката и реализацията на този музикален проект е, че за илюстрациите към албума, Петя Буюклиева е заложила на работата на български творец, който от години живее във Великобритания.

Като човек, който вярва в каузата и идеята за запазване на връзката на българите живеещи в страната с тези решили да живеят по една или друга причина извън пределите на родината, но носейки в мисълта си винаги родното и спомена за България, певицата сподели за искрената си радост от възможността за запознанство с дейностите на ИАБЧ в културен план.

Пред ръководството тя сподели, че мюзикълът се радва на голям успех, а също и че проектът е създаден така, че на сцената да се включват детски музикални школи от градовете, в които се представя.  

Петя Буюклиева разказа, че този мюзикъл обхваща няколко поколения публика – децата, техните майки и баби, които могат да се насладят на най-големите ѝ хитове през годините.

На срещата с ръководството бяха обсъдени и възможностите Петя Буюклиева да вземе участие в част от дейностите и инициативите предвидени в културния календар на Изпълнителна агенция за българите в чужбина през предстоящите месеци.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта