Новини
Започна Младежкият филмов и медиен фестивал „Арлекин“ във Варна
04.07.2024

С официално откриване вчера в ранния следобед на сцена „Раковина“ в Морската градина във Варна, започна Младежкият филмов и медиен фестивал „Арлекин“, организатор на инициативата е Сдружение „Арлекин“. Събитието се провежда с подкрепата на Община Варна, Изпълнителна агенция за българите в чужбина; БНР; БНТ; БТА и други.  

В дните на фестивала дейностите, съпровождащи събитието ще бъдат в зала „Пленарна“ на Община Варна и в сградата на Радио Варна.

Фестивалът предвижда конкурсна програма - кино и телевизия, видеоигри, филми, различни работилници, създаване на сайт, творчески срещи и много други, като във фестивала участие ще вземат младежи от България, Сърбия, Италия, Франция, Бразилия, Португалия и още други страни.

Експертът от ИАБЧ д-р Йоанна Драгнева ще се включи като жури в конкурса „Киното – моя любов, моя песен“. В музикалната надпревара тя и колегите ѝ Иван Лазара; акад. Пламен Карталов и Драгомир Драганов, заедно ще оценяват изпълненията на песни от филми от участниците.

Във фестивала  „Арлекин“ се включват и ученици от Гимназия по прецизна техника и оптика „Ломоносов“, Професионалните гимназии по транспорт от Златица и Сливница. Екипът на Сдружението организатор ще се включи с драматурга, ТВ водещ и режисьор доц. Юрий Дачев, журналиста Магдалена Гигова, ТВ режисьора д-р Росица Младенова и оператора Мартин Николов, които ще въведат младите творци в света на медиите и медийната грамотност. Тази година акцент на форума е обучението на украински деца от „Медия център“, както и създаването на сайт, ютуб канал и интернет телевизия към него.

Официалното закриване на „Арлекин” ще бъде от 17:30 часа на 7 юли в Държавна опера - Варна, когато ще бъдат връчени наградите на номинираните медийни продукти.

Входът на събитието е свободен!

Снимки: Сдружение „Арлекин“ по информация на Live.Varna.bg

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта