Новини
Среща на изпълнителния директор г-жа Манджукова с г-н Люк ван Оз, втори секретар в посолството на Нидерландия в България
12.04.2024

По инициатива на Посолството на Нидерландия в София се проведе работна среща с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова съвместно с г-жа Боряна Кацарска, съветник по политическите въпроси в Посолството на Нидерландия и г-н Люк ван Оз, втори секретар в Посолството на Нидерландия в България.

На примера на Нидерландия бяха изяснени и особености при взаимодействието на агенцията с организациите на българите извън страната. В Нидерландия са създадени както културни сдружения, така и български училища, медии и клубове за български танци.

Съобщени бяха някои акценти в развитието на българската общност, нейното състояние в момента и динамиката на интереса на различни категории български граждани да пътуват, да се обучават, да се реализират и трудят в Нидерландия.

Гостите проявиха жив интерес към работата с българските общности не само в Нидерландия, а и с историческите такива в Косово, Албания, Украйна и Молдова. Интерес проявиха също и към дейността по удостоверяване на българския произход.

Разговорите преминаха в професионална атмосфера и добър тон.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта