Завърши инициативата „Забавно лято“ реализирана от Община Тополовград и Изпълнителна агенция за българите в чужбина
16.07.2024

В периода от 08 до 15 юли за трети път по ред се реализира инициативата „Забавно лято“. И през тази година децата са българчета на възраст между 10 и 12 години от Украйна.

В рамките на инициативата любезните домакини от Тополовград посрещнаха децата, които бяха настанени при свои връстници от града, за да се докоснат до българския език чрез прекия контакт с тях. За своя предишен опит в тази лятна забава, разказаха две от децата, които споделиха, че са участвали и предходни години и са останали очаровани от топлите, мили и любезни хора в Тополовград.

Едноседмичната лятна инициатива включваше множество разнообразни забавления и много активна програма за младежите. Децата имаха време да покажат творческите си умения, чрез рисуване; песни и танци. Посетиха културни забележителности включващи манастира и историческия музей на града, запознаха се с историята на града, а също посетиха и конна база. Сред заниманията им през лятната ваканция в Тополовград те имаха и време за басейн, както и за среща с актьорите от театъра на читалището. Във финалната част от лятното приключение на децата имаха специално подготвен концерт, за всички гости, в който представиха акробатични номера, песни и танци.

От страна на Изпълнителна агенция за българите в чужбина представител в дните на инициативата бе д-р Йоанна Драгнева – експерт в агенцията, която специално за тях им направи мини концерт и им разказа за професията музикант.

В заключителната част на събитието присъства и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина – г-жа Райна Манджукова, която поздрави участниците и партньорите за ползотворната работа по осъществяване на инициативата „Забавно лято – 2024“. Г-жа Манджукова връчи подаръци на всички участници и всички се разделиха с  пожелание за разширяване на инициативата през следващата година.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта