Новини
ИАБЧ приветства поп и джаз певицата Диана Дафова за среща с изпълнителния директор
06.12.2023

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова се срещна с поп и джаз певицата Диана Дафова.

Тя е от музикално семейство. Завършва Музикалното училище „Любомир Пипков“  в София, специализирайки класическо пиано. Продължава музикалното си образование в Музикалната академия в София, където специализира пеене и пиано и учи история на музиката. Соловата и кариера започва през 1985 г.

През годините участва в стотици концерти в България, Полша, Словакия, Румъния, Гърция, Турция, Белгия, Германия, Италия, Австралия, САЩ и Индия. Участва и в много национални и международни телевизионни програми. Пее и пише на повече от девет езика. Музиката ѝ е комбинация на елементи от различни жанрове и има уникално звучене.

Носител е на златна награда „Реми“ от 43-тия международен филмов фестивал в Хюстън, Тексас – трети по големина в САЩ; получава и специална награда на конкурса „Мелодия на годината“.

На срещата присъства и главният експерт Ива Крумова от ИАБЧ, която работи по изготвянето на анализ на фолклорните ни състави в чужбина, който бе представен в средата на ноември.

Обсъдиха се възможности за съвместни дейности и инициативи сред, които и представянето пред широката публика на авторския музикално-театрален спектакъл  „Танцът живот“.

Очаквайте подробности за събитието и следете информационните канали на Изпълнителна агенция за българите в чужбина за допълнителна информация!

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта