Новини
Джаз музика и усмихнати, млади хора в заключителния концерт на майсторския клас на Вики Алмазиду в БНР
02.07.2024

С много положителни емоции под звуците на хубава джаз музика и добро настроение на 1-ви юли в първо студио на Българското национално радио се състоя заключителният концерт на майсторския клас на Вики Алмазиду и Антони Дончев с „Музиката на Джордж Гершуин и Коул Портър.“.

Като продължение на Лятната музикална академия, създадена и водена дълги години от проф. Милчо Левиев, тази година майсторският клас бе посветен именно на най-ярките американски песенни композитори.

Освен Вики Алмазиду, с участниците в майсторския клас работи и пианистът, композитор и диригент на Биг бенда на Българското национално радио – Антони Дончев, чиито лекции бяха обединени под надслов „Нестандартно за джаз стандартите“.

Тази година Изпълнителна агенция за българите в чужбина се включи в инициативата като подкрепи финансово за участието в майсторския клас талантливата Арина Мокан на 15 години от Молдова.

В концертната програма взеха участие – Александра Полежанова; Боян Тодоров; Далия Гюлай; Дара Копанова; Арина Мокан; Петя Петрова; Ивета Тодорова; Аглея Канева; Димитър Хрусанов; Юлия Николова; Илина Стойнева; Сияна Калоянова и Елия Тодорова.

Поздравления към  всички в залата отправи и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция за българите в чужбина Райна Манджукова, която изказа искрената си възхита от всички участници, както и от изключителните им ментори – Вики Алмазиду и Антони Дончев. Специални поздравления и отличие за своето участие лично връчено и от изпълнителния директор на ИАБЧ получи 15 годишната Арина Мокан, която пристигна специално от Молдова, за да вземе участие в майсторския клас и заключителния концерт.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта