Новини
Среща на ръководители в рамките на Берлинския процес в Албания
18.10.2023

На 16 октомври се състоя среща на държавните и правителствени ръководители в рамките на Берлинския процес в Тирана, Албания.

На събитието присъстваха световни лидери, които гледаха представянето на деветте национални малцинства в Албания. Сред официалните гости бяха: премиерът на Република България акад. Николай Денков; президентът на Франция - Еманюел Макрон и премиерите на Република Северна Македония - Димитър Ковачевски и Премиерът на Република Албания - Еди Рама, който бе и домакин на събитието, както и представители на 24 делегации.

Инициативата е организирана от Комитета за националните малцинства в Република Албания и всички участници от деветте национални малцинства там.

Учениците от Обединената Гимназия в Шищавец, Кукъс представиха с танц българското малцинство в Албания. Те първи откриха и художествената програма пред официалните лица и гости от ЕС и Западните Балкани. Младежите с техните характерни прекрасни и цветни носии, леки и ритмични движения бяха една красива и завладяваща гледка с българското и албанско знаме в ръце.

Представителката на българската общност г-жа Милена Селими помогна за организирането на групата и за представянето ѝ на срещата в рамките на Берлинския процес.

Снимки: Милена Селими

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта