Новини
Работна среща при изпълнителния директор г-жа Райна Манджукова
07.12.2023

На 06.12.2023 г. в ИАБЧ се състоя работна среща на изпълнителния директор на агенцията г-жа Райна Манджукова с г-жа Янета Димитрова от Париж. Г-жа Янета Димитрова е преподавател в българското училище „Иван Вазов“ в Париж. Ръководи журналистически кръжок там.

Училището е сред активните участници в ред фестивали и конкурси, организирани от или с подкрепата на агенцията.

Извънкласната дейност е разглеждана с особен интерес, с подчертан акцент към творческото писане на младия човек. В училището е създадено студио за творческо писане, издава се училищен вестник.

Предстои отбелязването на 10-годишнината от училището ( май, 2024) и предложението е да се организира празничен концерт и литeратурен конкурс.

Като част от големия празник е обявяването на Международен литературен конкурс „Вълшебното перо“. Така младите творци от българските училища извън България могат да се изявят като предложат свои произведения.

Учениците от училището са участвали в много литературни конкурси и са печелили много награди за поезия и проза, съобщават организаторите.

На срещата в ИАБЧ бяха разисквани параметрите на сътрудничеството по реализирането на конкурса.

В срещата взеха участие още г-н Валерий Радолов, директор на дирекция „БО и ИД“ и г-н Димитър Карарусинов, държавен експерт, дирекция „БО и ИД“, референт за Франция.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта