Новини
Писателят Георги Господинов в Брюксел
16.10.2023

Известният български писател Георги Господинов, носител на международната награда „Букър“, разговаря с любители на литературата в Брюксел.

Проявата се състоя в Международния дом на литературата „Пасса Порта“, който бе организатор на събитието.

Срещата се осъществи със съдействието на Посолството на Република България в Брюксел и Българската културна асоциация в Белгия.

Мисля, че, за да разбереш докрай Господинов, трябва да поговориш с него. Да чуеш как и какво мисли. То е като реденото на пъзел. Ако липсват няколко елемента, няма как да излезе картината. Разбирам защо е толкова харесван от хората. Той е непринуден, разказва увлекателно.“, сподели Таня Станева.

Тя е създала културна асоциация в Брюксел, с акцент в дейността  провеждането на културни прояви, свързани с литературата.

„За чужденците тази среща би била много полезна. Те не познават българската литература. Онези специфични моменти, които изживяваме в детството“, допълни Таня Станева.

Организацията е партньор на агенцията в дейности и прояви, свързани с разработването на взаимодействия в българските общности извън България.

Преводач на срещата с автора на „Времеубежище“ беше Радосвета Маринова.  

В навечерието на срещата от „Пасса Порта“ съобщиха, че към гостуването на писателя има интерес не само от страна на българските, но и на белгийските читатели.

Снимки: Фейсбук

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта