Сдружение „ДУХОВНО ОГЛЕДАЛО“
26.01.2024

Изпълнителната агенция за българите в чужбина и Център „Духовно голедало“ започнаха своето партньорство през 2023 г. като поставиха началото едновременно две инициативи:

Младежки обмен

В рамките на Програма Еразъм +  Сдружение духовно огледало  организира младежки обмен по проект с участието на  младежи от България, Северна Македония, Украйна и Италия. Участниците обменят опит чрез разнообразни дейности в областта на духовното и културното развитие, гражданското участие, опазване на околната среда, както и дейности за популяризиране на основите на Стратегията на ЕС за младежта и Програма Еразъм+.

Изпълнителна агенция за българите в чужбина съдейства за подбора на участниците в проекта и в организирането на занимания и дейности, насочени към взаимно опознаване на младежи от български произход от различни страни.

Летен лагер за победителите в конкурсите на агенцията

Пред 2023 година – след точно 20 години прекъсване – Изпълнителна  агенция за българите в чужбина възстанови традицията си наградата за победителите в детските ни конкурси да бъде летуване в България.

Така тази година носителите на първите награди в ежегодните ни конкурси за литература „Стефан Гечев“, за рисунка „България в моите мечти“ и по пеене „Любка Рондова“ отново бяха поканени да почиват край българското Черноморие, да създадат нови приятелства със свои връстници от други места по света.

Летният лагер на талантливи българчета от чужбина в Център "Духовно огледало" се провежда в село Бродилово и е място за творчество и срещи с български обичаи и традиции, а доброто настроение и положителните емоции от преживяното на  впусналите се в това лятно приключение в сърцето на Странджа, се съчетава  и  с образователни дейности.  Обучението се осъществява в три направления: ателие "Приложно изкуство", школа "Театрална работилница" и "Тенис на корт".

Освен заниманията в лагера, партньорите ни от „Духовно огледало“ организират за децата екскурзии с посещение на музейната експозиция и храма „Света Богородица“ в Царево, възможност да се срещнат с хора на изкуството и научат за древните траки и тракийските светилища в района.

Лятната почивка е в периода между 7 и 18 август, в който период се провежда празникът на село Бродилово – тъй нареченият „панагир“ – с традиционните за тази част на България нестинарски танци.

КОНТАКТИ:

Сдружение "Духовно Огледало",

 ул. Никола Габровски № 1,

комплекс Диана 1, ет. 14,

София 1172, тел./факс +359(2)8623135

spiritualmirror@mail.com

http://www.spiritual-mirror.org/

https://www.facebook.com/spiritual.mirror/

Директор: Татяна Костадинова

 

 

 

 

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта