Международният младежки фестивал на изкуствата „МУЗИТЕ“
23.01.2024

Изпълнителната агенция за българите в чужбина е дългогодишен партньор на ММФИ „МУЗИТЕ“ вече повече от десетилетие – от 2010 година. Той се провежда ежегодно в град Созопол в периода 5-15 юли. Фестивалът е под патронажа на Вицепрезидента на Република България.  Подкрепя се от Министерство на културата, Община „Созопол“, и други приятели и партньори. Международният младежки фестивал на изкуствата „Музите” обединява младите хора от България, българските общности от чужбина и света с афинитет към различни видове изкуства. В рамките на десет дни участници от различни държави, включително и българи и представители на български общности в чужбина, показват своите таланти в различни сфери на изкуствата като народни танци, цирково изкуство, театър, пеене, инструментални категории, модерен балет, класически балет, литература, рисуване и много други. През дългите години на съвместна работа и сътрудничество с Агенцията за българите в чужбина са привличани участници от българската диаспора в различните категории на изкуствата като Образцов детски танцов ансамбъл „Чудо Дети“ (Чадър лунга) и Образцов танцов ансамбъл „Илдизлар“, (Вулканешти) от Молдова, Театър „Христо Ботев“ от Цариброд, Сърбия, Вокален ансамбъл „Приятели“ от Тараклия, Молдова, банатските българи от Винга, Румъния, Радио „Усмивка“, Германия и Испания, певци от Украйна, талантливи деца от БУ „Родна реч“, пиано, пеене, рисуване и литература,  Париж, Франция, Чешката Република, както и членове на журито от нашите общности във Франция, Италия, Молдова, Сърбия, Норвегия, Австралия, Великобритания, Кипър и др. Агенцията за българите в чужбина осигурява престоя на българчетата от чужбина за времето на фестивала, както и наградния фонд за участниците. През годините на сътрудничество ИАБЧ е подкрепила участието на стотици млади хора, които са разгърнали своя творчески потенциал, някои от тях за първи път са стъпили на българска земя, създали са приятелства и жива връзка с Родината ни.

 

В рамките на фестивала ежегодно ИАБЧ организира изложба на отличените творби от конкурса ни за рисунка „България в моите мечти“.

 

Г-жа Христина Кръстева, Директор на Международния фестивал на изкуствата Association "Muzite" 2 Racho Dimchev str. Sofia 1000 Bulgaria tel +359 888 512 996

 

Официалната страница на ММФИ „МУЗИТЕ“

www.muzite.org

Мейл за контакти:  muzite_fest@abv.bg

                                  fest@muzite.org

Фейсбук страница:

https://www.facebook.com/TheMusesFestival/

снимки от 2023 г. ВИЖ ТУК:

https://muzite.org/bg/xvii-%d0%bc%d0%bc%d1%84%d0%b8-%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d1%82%d0%b5

https://muzite.org/bg/xv-%d0%bc%d0%bc%d1%84%d0%b8

 

 

 

 

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта