Новини
Зам. изпълнителният директор на ИАБЧ Дилайла Михайлова обсъди възможности за развитие на младите хора с представители на „Дружеството за подкрепа и култура на балканските изселници“
17.01.2024

В Изпълнителна агенция за българите в чужбина се проведе среща с Абдуррахим Нурсой, председател на „Дружеството за подкрепа и култура на балканските изселници“ в град Измир, част от „Федерация Балгьоч“, г-н Умит Сентюрк и г- жа Дилайла Михайлова, заместник изпълнителния директор на Агенцията  и Ели Башева, референт за Република Турция.

Организацията има за цел да запази културата на сънародниците ни, които са мигрирали от Балканите в Турция и да развива добрите отношения на българите там с балканските страни.  

Българският език е един от инструментите за запазване   на връзките на изселниците и техните наследници с  България.

Една от основните теми, които се обсъдиха на срещата бе възможността за съвместни дейности на организацията и ИАБЧ, ориентирани към инициативи и мероприятия, които да са насочени предимно към младите хора.

За поставянето на основите на сътрудничество  и работа в насока популяризиране на българския език от Агенцията предоставиха книги и учебни помагала по български език на представителите на дружеството, присъстващи на срещата.

Снимки: ИАБЧ

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта