За втора поредна година успешно се осъществи „Лятната школа за учители от българските общности“
09.07.2024

В периода 24-28 юни 2024 г. се проведе за втори път съвместната инициатива между Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) и Кирило-Методиевския научен център при БАН - "Лятна школа за учители от българските общности в Сърбия, Молдова и Украйна". Събитието тази година се състоя на територията на град Варна и събра учители от български произход от трите страни, които участваха в семинари, лекции и практически занимания, свързани с историята, културата и езика на България.

Програмата на лятната школа беше разнообразна и информативна, предлагаща на участниците възможност да подобрят своите педагогически умения и да задълбочат знанията си за България. Освен теоретичните занятия, учителите посетиха исторически и културни забележителности във Варна и Балчик. Участниците също така имаха възможността да се срещнат с представители на академичните среди, които споделиха своя опит и прозрения по различни теми, свързани с българската култура и история.

На 28 юни 2024 г. второто издание на Лятната школа за учители от българските общности официално беше закрито със специално посещение от изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова. По време на посещението изпълнителният директор поздрави участниците за техния ангажимент към запазването и популяризирането на българското културно наследство и връчи сертификати на всички учители, удостоверяващи тяхното участие и постижения по време на програмата.

Снимки: Кирило-Методиевски научен център при БАН

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта