Новини
Великденски концерт в Брюксел
30.04.2024

Трима български изпълнители се изявиха по време на великденски концерт, организиран от Българо-белгийското сдружение за култура и изкуство „Орфей“ в Църквата на Христос (Church of Christ, Communion de la Viale Europe) в белгийската столица.

Българското сопрано Анета Тодорова заедно с българска оперна певица от Виена Христина Лазарова и органиста от България Янко Маринов изпълниха едно от най-вълнуващите произведения за католическия Великден - „Стабат матер“ от Джовани Батиста Перголези.

Анета Тодорова има водеща роля при изявите и взаимодействията, осъществени от Българо-белгийското сдружение „Орфей“.

През юли 2017 година печели първо място в дистантен оперен конкурс, организиран от Сдружение „Евтерпани“, България. През лятото на 2018 година участва в майсторки клас на маестра Веселина Кацарова във Виена, откъдето получава диплома за класическо пеене.

През 2020 година сопраното пее в мюзикъла „Фантома от операта” и „Любовта никога не умира” в София в главната роля на Кристин Дайе.

През последните години Анета и съпругът ѝ организират многобройни концерти и музикални събития с тяхното сдружение за култура и изкуство в Брюксел. На 1 май 2022 г. сдружение „Орфей“ предлага голям концерт на Детския радиохор в Брюксел с участието на детския и младежки хор към операта Ла Моне.

Сдружението работи с подкрепата на фламандската общност.

Текст и снимки: Българо – белгийско сдружение „Орфей“- Брюксел

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта