В град Берисо, Буенос Айрес се проведе 47-ия провинциален имигрантски и национален имиграционен фестивал
23.10.2024

Провинциалният фестивал на имигрантите е най-популярният фестивал в провинция Буенос Айрес, посещаван от около 100 000 души.

На 4 октомври се проведе изборният конкурс за „Провинциален имигрантски и национален имиграционен посланик“. По време на презентацията културният представител Леандро Матиас Понсе беше с пиринска и добруджанска носия и изпълни типичен шопски танц. Той бе избран за „Културен посланик на имигрантите и националната имиграция“ за периода 2024/2025 г.

На следващия ден се проведе и изборът на „Провинциален имигрантски посланик“ в конкурса за жени. Културният ни представител е Мелиса Лянос Петкоф, която също бе в две типични носии от Пирин и Тракия и изпълни шопско хоро.

В средата на месеца Леандро Матиас Понсе и Мелиса Лянос Петкоф заедно с и Ивана Кочеф - председател на Българско културно дружество „Иван Вазов”, бяха приети и от посланика на Република България Стоян Михайлов.

В допълнение, Българското културно дружество откри своя типичен български гастрономически щанд, където бяха сервирани разнообразни кулинарни изделия.

Снимки: Ивана Кочеф

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта