Новини
Ученици от българското училище „Аз Буки“ в Рим и Колеферо отличени в Международен фестивал
26.06.2024

Възпитаниците на Българското училище „Аз Буки“ в Рим и Колеферо получиха грамоти от различни раздели на Международния фестивал „Българска душа на Святата земя“, гр. Бат Ям, Израел 2024 г.

Първо място в раздел „Изпълнение на инструментална музика“ е получил Стоил Янакиев, второ място – Стелиян Димитров и Красимир Красимиров, а трето Леонардо Чанфанелли. 

В раздел „Изпълнение на българска народна песен“ второто място е извоювала Калина Желязкова, а третото – Емили Олаеру и Киара Мария Феделе. 

Школото е сред най-активните партньори на агенцията от българските общности извън България при осъществяване на инициативи чрез проекти.

В училището отделят особено внимание на извънкласната дейност. Ударението е поставено върху изучаването на българските традиции и обичаи, българските песни и танци.

Асоциация „Асен и Илия Пейкови“ и основаното от нея българско училище „Аз Буки“ в Рим и Колеферо са инициатори и организатори на интернет конкурс за четене на български език, провеждан онлайн.

В проявата се включват както ученици от български неделни училища в Италия, така и от други български общности по света.

С неуморната и сърцата дейност при реализиране на прояви и взаимодействия, като фестивали и конкурси с участието на български деца в чужбина признание и уважение е спечелила г-жа Мариола Георгиева, създател на асоциацията.

Снимки: Българско училище „Аз Буки“

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта