Новини
Творческа работилница под наслов „Балкански слънца“ събра деца от София, Севлиево и Скопие
08.04.2024

В Български културно-информационен център Скопие се състоя творческа работилница под наслов „Балкански слънца“. В инициативата се включиха над 40 деца от София, Севлиево и Скопие.

Работилницата бе открита в присъствието на посланика на България в Северна Македония  Ангел Ангелов, директора на Българския културно-информационен център в Скопие Антония Велева, директорът на училище „Здравей”  Илияна Атанасова и Таня Господинова - председател на сдружение „Духовно огледано“.

Проектът „Балкански слънца“ е съвместна инициатива на Изпълнителната агенция за българите в чужбина и сдружение „Духовно огледало“, който стартира от Северна Македония и в период от една година ще включи деца от останалите страни от Западни Балкани, като идеята е децата от различните страни да творят заедно, рисувайки слънца. Финалното събитие, в което ще участват по десет деца от всяка балканска държава ще включва участие в празник на творчеството, под надслов „Децата на Балканите творят”.

Специално участие в работилницата взеха Мария Демишковска от Археологическия музей в Скопие, Снежана Боева от Детски арт център „Видима“, и Светлана Садики от българско училище „Здравей“.

Партньори в организирането на творческата работилницата на Българския културно-информационен център и на българското съботно-неделно училище „Здравей” в Скопие бяха и сдружение „Духовно огледало“ и Детски арт център „Видима“ към „Видима идеал”, Севлиево.

Снимки: Български културно-информационен център Скопие

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта