Срещите на Изпълнителната агенция за българите в чужбина с българската общност в Швеция продължиха и днес
27.09.2024

Българската църковна община “Света Богородица” град Малмьо съществува повече от 40 години и извършва невероятен обем родолюбива дейност. В същото време никой от Агенцията за българите в чужбина не е стъпвал тук откакто съществува институцията. Благодарение на посланик Светлана Стойчева - Етрополски такава среща се състоя днес. Делегацията от агенцията за българите в чужбина начело с изпълнителния директор г-жа Райна Манджукова бе впечатлена най-вече от разнообразието на инициативи, и най-вече от приемствеността на поколенията.

Сънародниците ни представиха дейността си в две изчерпателни презентации, след което в свободен разговор с изпълнителния директор и колегите от агенцията Валерий Радолов и д-р Йоанна Драгнева обсъдихме възможностите тази дългогодишна дейност да бъде подкрепена от държавата.

В края на тази изключително топла и сърдечна среща Райна Манджукова връчи Почетен плакет на Българска църковна община „Света Богородица" и детско-юношеската група към нея за активно участие в живота на българската общност и по случай 40 години от създаването и поименно грамоти за принос за дългогодишната отдаденост към каузата на Председател Павлина Тошева – поела дейността от 2011г., Лидия Ковачева - секретар от 2011г. и  ръководител на детско-юношеската група до 2022 г., Теменужка Йивхед – домакин от 2012 г., Николай Серафимов – касиер от 2015 г., Златан Златанов / член на ръководството от 2014 г., Златка Пишиева – ръководител на детско-юношеската група от 2022 г., Отец Ангел Петрунов – отслужващ църковната дейност в общността от 1983 г.

Снимки: ИАБЧ

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта