Новини
Среща с Петя Димитрова - учител в българско неделно училище в Амстердам
12.06.2024

В рамките на работната визита в Холандия на главния експерт д-р Йоанна Драгнева от Изпълнителна агенция за българите в чужбина се проведе среща с Петя Димитрова, учител в Българско неделно училище в Амстердам.

Училището е възникнало като образователно звено, което предполага използването на собствена и уникална програма, като важен акцент преподавателите поставят значимостта от това, което се предлага, като образование да е качествено, съвременно, иновативно.

Учебното заведение се посещава от 35 ученици в момента, като възрастовата им граница е до 11-12 години. Има сформирана група и за най-малките от 0 до 4 години, като в тази възраст децата най-лесно възприемат българския език чрез детски песни и приказки, споделят от училището. Изключително и почти изцяло училището се посещава от деца от смесени бракове. Родителите също се включват в събития, честване на празници, в работилници, споделят опита си преподавателите.

В тази връзка Изпълнителна агенция за българите в чужбина предостави книжки с детски приказки и компилации с любими детски песни за по-доброто предоставяне на знания и умения по български език още в ранна детска възраст сред подрастващите.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта