Новини
Работна среща в ИАБЧ с г-жа Емилия Юкер от Хамбург
13.06.2024

На среща в Изпълнителна агенция за българите в чужбина с изпълнителния директор Райна Манджукова присъства г-жа Емилия Юкер – д-р на биологичните науки и председател на културно дружество „Клуб на българските жени и семейства в Хамбург“.

Пред ръководството на ИАБЧ г-жа Юкер разказа за предстоящото събитие – Втори фестивал на българската литература в Хамбург, което е по идея и инициатива на културното дружество на 13 юли 2024 година.

В рамките на събитието се предвижда да се осъществи и представяне на автори, които пишат на български език и са наградени в ежегодния конкурс по литература и художествено майсторство със значително обществено значение. Също ще бъдат показани и книги на автори, които пишат на български език, които ще бъдат изложени за по-детайлно запознаване с творчеството на писателите, като част от фестивалната програма.

От страна на ИАБЧ ще бъдат осигурени част от наградите на отличените в ежегодния конкурс автори. В срещата на г-жа Юкер с Райна Манджукова участие взеха и главните експерти Лили Спасова и  Ели Башева.

Снимка: ИАБЧ 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта