Новини
Работна среща в ИАБЧ на г-жа Райна Манджукова с г-н Йегор Садовенко
29.09.2023

На 26.09.2023 г. изпълнителният директор на ИАБЧ Райна Манджукова проведе работна среща с г-н Йегор Садовенко, председател на благотворителната организация „Двойна дъга“ в Днепър и председател на Международната благотворителна фондация „Спаси Украйна“. Бяха обсъдени редица въпроси и възможности за сътрудничество във връзка с подпомагане на деца от българските общности в Украйна.  

Проектът е свързан с подпомагане на деца от етническата българска общност в затруднено положение с дрехи и други жизненоважни неща. Планират се и събития, които насърчават културния обмен и братството между народите. В областта на културния обмен постижение е реализацията на многоезичното луксозно издание на алманаха „Двойна дъга“, който включва в себе си 68 автора на четири езика. Тази книга, обединява чрез Словото! В алманаха присъстват стихотворения от Дора Габе, Димчо Дебелянов и други български автори.

Краен срок за изготвяне нас писъци на деца от Одеса е 20 октомври 2023 г. После ще се премине и към други населени места в Украйна.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта