Новини
Работна среща на изпълнителния директор на ИАБЧ с директора на Центъра за култура в Димитровград, Република Сърбия
31.01.2024

На 31.01.2023 г. в ИАБЧ се проведе работна среща между изпълнителния директор на ИАБЧ г-жа Райна Манджукова и г-н Саша Костов, директор на Центъра за култура в Димитровград/Цариброд, Република Сърбия и г-н Тони Алексов, организатор на културни активности към Центъра за култура. Бяха обсъдени въпроси свързани с бъдещото ни взаимодействие и привличане на творци в инициативи на Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Бяха засегнати и въпроси свързани с Театър „Христо Ботев“, който има дългогодишна история, който участва както във Фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев в Тополовград, а също така и театралната група за ученици, която взе участие в миналогодишния фестивал на изкуствата ММФИ „Музите“.

С цел ефективно взаимодействие се поставиха и въпроси касаещи фестивалите за театрално изкуство, за народни танци „Нишански хоровод“ и пленера по изобразително изкуство, провеждащи се ежегодно в Димитровград/Цариброд, Република Сърбия и привличането на участници в тях от българските общности в чужбина. На срещата присъстваха и директорът на дирекция „Български общности и информационни дейности“ г-н Валерий Радолов и експертите от дирекцията: Ива Крумова, Лили Спасова и д-р Йоанна Драгнева.

Снимки: ИАБЧ

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта