Работна среща на изпълнителния директор на агенцията за българите в чужбина г-жа Райна Манджукова с почетния консул на България в Сиатъл
26.09.2024

Преди броени дни в Изпълнителна агенция за българите в чужбина се състоя среща на изпълнителния директор г-жа Райна Манджукова с почетния консул на България в Сиатъл и президент на Българския център за култура и наследство в Сиатъл, г-жа Елка Русков.

На срещата бяха обсъдени някои аспекти от състоянието на организационния живот на българската общност в региона, както и  възможностите за бъдещите съвместни проекти в областта на културата и образованието.

В допълнение г-жа Русков подчерта родолюбивите усилия на българската общност в Сиатъл и по-специално на Българския център за култура и наследство в същия град, като се съгласи да транспортира и предостави на първокласниците в българското училище към този Център, безвъзмездно предоставените учебни материали и литература от фонда на Агенцията. В срещата участие взе и Иванка Славчева - главен експерт в ИАБЧ. 

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта