Новини
Проектът „Патриотични игри“ – филм, театър и поетично слово
07.03.2024

Младите творци д-р Искрен Красимиров - историк, писател, режисьор, оператор, актьор  и Николай Бебенов - художник, илюстратор и портретист от България предлагат на вниманието на Българските съботно неделни-училища възможността да отправят покана и спектакълът им „Патриотични игри“ да бъде представен на място в съответната държава.

Проектът "Патриотични игри" е спектакъл, общ проект на д-р Искрен Красимиров и Николай Бебенов, който представя чрез филм, театър и поетично слово образите на нашите най-големи и велики герои, съчетани с портрети, илюстрации и рисунки на незабравимите колоси от времето на Възраждането. Целта е нашите сънародници в чужбина да получат необикновен поглед към българската история. Проектът е чудесна възможност за възпитание в патриотизъм, чрез изкуство.

Николай Бебенов е  художник, илюстратор и портретист. Има множество участия в изложби, конкурси, фестивали и уъркшопи в цяла България и в чужбина като Чехия, Унгария, Румъния, Германия, Австрия.

Д-р Искрен Красимиров  е историк, писател, режисьор, оператор и актьор. Автор е на над 20 документални филма, провел е много уроци по родолюбие в детски градини и училища страната и в чужбина и то по целия свят. Автор е на книгите: "Да убиеш Ботев" и "Да предадеш Левски". И двете каузи да се гордеем с историята на България, да помним нашите герои и възрожденци, които са пример за сила на българския дух са залегнали в тяхното представяне на картини, филм и игри с младите хора и представляват урок по родолюбие.

За контакти :

Николай Бебенов

e-mail : n.bebenov@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=100080592798524

страница : Освобождението на България

профил :  Nick Bebenov

 

д-р Искрен Красимиров

e-mail : iskrenkr@abv.bg

Facebook : https://www.facebook.com/NezabravimataBG

страница :Незабравимата България

профил:    Искрен Красимиров

 

Снимки: Личен архив на д-р Искрен Красимиров и Николай Бебенов

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта