Приключи учебната година в Българското училище „Абагар“ с филиали в Рим, Нетуно и Ладисполи
09.07.2024

Удари последният училищен звънец в класните стаи на българско училище „Абагар“ с филиали в Рим, Нетуно и Ладисполи, Италия. В трите училищни филиала се проведоха тържествени занятия, където с празнично настроение и удовлетворение от добре свършената работа децата представиха пред своите родители какво са научили през учебната година.

Стихове за буквите, училището и ваканцията рецитираха малките ученици. Млади репортери гимназисти интервюираха родителите. В състезанието „Това го зная“ отборите „Янтра“ и „Марица“ се съревноваваха в направления „Български език и литература“, „История на България“ и „География на България“.

В Ладисполи учениците презентираха пред родителите своите прекрасни саморъчно изработени книжки - „Това е моята България“ и „Пролетни фолклорни празници в България“.

Тази година училището изпраща и първите си дванадесетокласници. С тях си  казахме само  „довиждане“, защото си пожелахме много бъдещи съвместни проекти.

Специални поздравления за всеотдайността и неуморния труд получиха и учителите от деца, родители и ръководния екип на училището.

„Завършваме една ползотворна и успешна учебна година, пълна с много реализирани проекти и отлични резултати от обучението“ – обобщи директорът госпожа Наталия Босолова и пожела незабравими и весели ваканционни дни на цялата училищна общност.

Текст и снимки: Българско училище „Абагар“ – Рим / Нетуно / Ладисполи

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта