Новини
През юни очаквайте Фестивала „Традиции, Багри, Красота пред очите на нашите деца”
16.03.2023

Детска градина „МИКИ МАУС“ град Габрово организира Пети Международен Фолклорен Фестивал „Традиции, Багри, Красота пред очите на нашите деца” с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина. Събитието ще се проведе на 03.06.2023 година от 11:30 часа в Регионален етнографски музей на открито „Етър“.

Фестивалът цели да популяризира материалното и духовно наследство на българския фолклор и занаяти сред децата. Основната идея е да се утвърдят добри практики в използването на богатството на националните традиции и култура за възпитанието на българските деца, както и за формиране на интерес към старинните български занаяти.

Може да вземете участие в събитията с конкурсен характер, които са със следните теми: конкурс за детско словесно творчество: „Народни шеги и остроумия“; конкурс за детска рисунка: „Традиции и красота в българските народни музикални инструменти“ и конкурс за народни танци за деца от предучилищна възраст.

Фестивалът предлага и съпътстващи събития като: ателие на открито с демонстрация и практика с музикални ударни и духови инструменти на тема: „Да се готвим за свирня“, както и педагогически форум с презентации и демонстрации на съвременни практики за възпитаване на любов към българското фолклорно наследство на тема: „Традиции и настояще”.

РЕГЛАМЕНТ - ТУК

Снимки: Детска градина „МИКИ МАУС“

 

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта