Новини
През май Българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ планира своя 10 годишен юбилей
01.04.2024

На 11 и 12 май 2024 година Българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в град Кеймбридж, Великобритания, член на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ) планира да отпразнува своя 10-годишен юбилей. Като партньор Изпълнителна агенция за българите в чужбина, споделя със сънародниците ни зад граница празничната програма, предвидена за двата дни.

На 11 май има организиран тържествен концерт на учениците от училището с участието на женски хор „Нуша” с диригент Нели Андреева. През втория ден от програмата  - 12 май има план да се състои Международен форум на тема: „Неделните училища – пример за ползотворно сътрудничество между държава, НПО и чужди образователни системи, които залагат на двуезичното обучение”.

В рамките на форума има план програма да бъдат включени доклади и презентации на педагози от БНУ „Св. Иван Рилски” в Кеймбридж, на съорганизаторите от Министерство на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина.

В програмата специално участие се очаква да вземе и професор д-р Йонгкан Лиу от Факултета по педагогика към University of Cambridge - третият най-стар университет в света и един от най-големите във Великобритания. Той ще сподели с гостите си за опита си, свързан с работата в двуезична и мултикултурна среда.

Форумът има за цел да осъществи обмяна на опит, натрупан през годините в българските училища по света и да запознае с чуждестранния опит в Обединеното кралство. „Вярваме, че ще остави ползотворна следа в историята на обучението по български език в чужбина и Ви очакваме.“, споделят организаторите.

Линк за регистрация: ТУК

 

Снимки: Българско неделно училище „Св. Иван Рилски“ в град Кеймбридж, Великобритания

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта