Новини
Празненство по случай 10 годишния юбилей на БНУ “Свети Иван Рилски” в Кеймбридж
14.05.2024

Българското неделно училище “Свети Иван Рилски” в Кеймбридж отбеляза своя 10-ти юбилей с емоционален концерт-спектакъл “Писмо от България”.

В програмата на събитието участваха деца от учебното заведение, които пресъздадоха връзката с родината чрез разкази и изпълнения на български популярни и народни песни, интересни хореографии и стихотворения. 

Сред официалните гости на събитието бяха: ректорът на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. Наталия Витанова, Ваня Балчева, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ в МОН, а от страна на Изпълнителна агенция за българите в чужбина присъства д-р Йоанна Драгнева - референт за Великобритания в агенцията.

На събитието присъстваха и гости от българската общност и от съседни градове от Великобритания, българи от други европейски страни, както и приятели на България. 

След края на концерта на учениците от Българско неделно училище ”Св. Иван Рилски” организаторите потопиха гостите в магията на българския фолклор, чрез изпълненията на женският хор “Нуша” с диригент Нели Андреева.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта