Новини
Ново издание на Лигата на българските писатели в САЩ и по света, със седалище в Чикаго
24.10.2023

В навечерието на Деня на будителите в Чикаго излезе от печат книга XII/2023 на алманах Любослов, годишно издание на Лигата на българските писатели в САЩ и по света (ЛБПСС).

Сборникът, чийто съставители са Ангел Колев (Филаделфия) и Людмила Калоянова (Питсбърг), включва творби на петдесет и четири български автори от САЩ, България, Англия, Испания, Швейцария, Австралия, Швеция и др.

ЛБПСС, чието седалище се намира в Чикаго, е приемник на Съюза на българските писатели в САЩ и по света, първото официално регистрирано сдружение на български писатели зад граница.

Мисията на Лигата е да обедини всички български творци на територията на САЩ и по света, които, макар и извън България, творят на родния си език.

Основна част от дейността на организацията, която в последните години се очертава като духовен и интелектуален лидер на българските общности в Северна Америка и по света, е да подпомага дейността на българската творческа диаспора и да сътрудничи активно за разпространението на българската култура и духовност.

 Снимки и текст:  Людмила Калоянова - Bulgarian Writers League in USA

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта