Новини
Мотивирани и заредени с нови идеи учениците от неделно училище „Паисий Хилендарски“ в Атина изпратиха старата година
12.01.2024

В началото на новата година споделяме информация, която ни изпратиха с гордост и позитивни емоции от Училище „Паисий Хилендарски“ в Атина , с която искаме да дадем началото на новата още по-продуктивна 2024-та и да продължаваме на ви разказваме, колко креативни и активни са българите в чужбина.

В празничните дни децата от неделното училище „Паисий Хилендарски“ в Атина изнесоха коледен концерт пред гости, родители и приятели на училището на сцената на театър „Статмос“ през изминалата 2023 година.

Официалните гости на тържеството бяха представителите на Българското посолство в Атина – г-жа Таня Мухлова - съветник политически, културни въпроси и образование и съветник завеждащ консулската служба г-н Любомир Георгиев.

С много настроение децата представиха традициите и обичаите на Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Изненада за малки и големи бе пухкавият сняг, който заваля над коледната елха и участниците в спектакъла.

Малките ученици от начален курс пресъздадоха коледния дух с ритуалите на сурвакането и коледуването и изпълниха коледни стихотворения, гатанки и песни. Най-малките танцьори извиха хорцето "Бобче - шопче", около истинско глинено гърне. Ученици от горен курс представиха разказа на Асен Разцветников „Снежинката", а децата от групата по модерни танци очароваха публиката с хореографията „Зимна приказка".

В края на празничната програма най-малките възпитаници на училището изпълниха оригинален коледен танц, с който повикаха Дядо Коледа, а той зарадва с подаръци всички деца.

Снимки: Неделно училище „Паисий Хилендарски“

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта