Международен конкурс „Златна есен“, трето издание
25.10.2024

Изпълнителна агенция за българите в чужбина отправя покана към учениците от българските училища в чужбина да се включат в третото издание на конкурса „Златна есен“.

Интернет телевизията „Аз мога, аз знам“ обявява трети международен конкурс за рисунка, фотография, видеоклип, стихотворение, разказ и авторска песен на тема “Златна есен“.

Към всяка творба трябва да има кратко послание свързано с опазване на природата и околната среда. Посланията и най-добрите творби ще бъдат издадени в книжка. ИАБЧ и телевизията са горди с привличането на множеството участници от Украйна, Гърция, Италия, Испания, Великобритания, България и много други.

 

РЕГЛАМЕНТ

 

КОНКУРСЪТ Е БЕЗ ТАКСА УЧАСТИЕ.

Участниците ще се оценяват от международно жури включващо 

 преподаватели от Национална художествена академия и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и специалното участие на Дариана Куманова, Ива Симеонов –поетеса и писател, Сърбия и Claudio Scotti Galletta музикален продуцент Италия.

 

Младежко жури също ще излъчи свои фаворити участващи в надпреварата. В него ще участват млади хора активни в сферата на изкуствата и с поглед и отношение към поставената тема. Имената на участващите в младежкото жури ще бъдат обявени допълнително.

 

Наградата на публиката ще бъде обявена след отчитането на гласовете качени на сайта на ИТВ “Аз мога, аз знам“ www.azmogaazznam.com.

 

КОНКУРСЪТ ИМА ТРИ ОСНОВНИ ВЪЗРАСТОВИ КАТЕГОРИИ:

Първа категория : от 5 до 8 години

Втора категория : от 9 до 11 години

Трета категория: от 12 до 16 години

 

Срок за изпращане на творбите: 25 ноември 2024г.  Всеки автор може да участва с до 2 творби. Творбите на номинираните участници в конкурса „Златна есен“ ще бъдат качени на сайта на ИТВ “Аз мога, аз знам“ –  www.azmogaazznam.com  и отворени за гласуване от 28.11.2024 г до 5.12.2024 за определяне на победител на зрителя.

Победителите  в конкурса „Златна есен“ ще бъдат обявени  на 3.12.2023 г/ вторник/. Най-добрите творби ще бъдат включени в изложба по време на тържественото награждаване на победителите на 10.12.2022г/ събота/. Награждаването ще се излъчи на живо в ИТВ “Аз мога, аз знам“. Всички участници класирани до десето  място ще получат грамоти.

 

Награди:

1-во място – диплом, купа и книга 

2-ро място – диплом, медал и книга  

3-то място –диплом,  медал и книга.

 

До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация. Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.

Всеки файл трябва да бъде наименуван с името на участника , като след името се номерира.

 

РИСУВАНЕ

Картините трябва да са в размер 35/50 см . Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване. Творбите трябва да се изпратят като снимка на картината, надписана с името на автора на рисунката на e-mail адрес: azmogaazznam@abv.bg

 

Имейлът трябва да съдържа: име и фамилия на детето /автора/, възраст, телефон за връзка /родител, преподавател /. Всяко дете може да изпрати до две рисунки. Жури от професионални художници ще присъди наградите. Авторите на номинираните картини ще трябва да изпратят творбите си на посочен от организаторите адрес, за участие в изложба.

 

ФОТОГРАФИЯ

  1. Снимките трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие с името на автора фотограф и посочени години.
  2. Големината на изображението трябва да бъде нe по-малка от 3000 до 5000 пиксела. 
  3. Допускат се следните допълнителни обработки на снимката: обработка на яркост и контраст; изостряне на изображението;

Не се допускат снимки с допълнителна обработка.

  1. Снимките се изпращат на  e-mail: azmogaazznam@abv.bg
  2. Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва задължително да има следната информация:  година на заснемане; да бъде посочена възраст и име на родител/настойник; телефон за връзка. Файлът трябва да бъде озаглавен с името на детето.

 

ВИДЕОКЛИП

В категорията се приемат за участие видеоклипове във формат MP4, MOV, WMV,SWF, MPG2.  Клиповете могат да бъдат качени в интернет пространството или изпратени чрез платформи за споделяне на файлове.

 

ПОЕЗИЯ и РАЗКАЗ

Произведенията трябва да не са публикувани (интернет публикациите също се броят).

 

АВТОРСКА ПЕСЕН

Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България. Музикалните произведения могат да бъдат качени в интернет пространството или изпратени чрез платформи за споделяне на файлове.

 

За повече информация ВИЖ ТУК: https://www.azmogaazznam.com/index/news/id/327

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта