Новини
Майсторски клас на Вики Алмазиду и заключителен концерт на 01 юли
27.06.2024

За поредна година г-жа Вики Алмазиду организира майсторски клас, който се провежда в периода 17 – 30 юни в НБУ. Тази година Изпълнителна агенция за българите в чужбина се включи в инициативата като подкрепи финансово за участието в майсторския клас талантливата Арина Мокан на 15 години от Молдова.

Родена на 10.09.2009г. в село Паркани, Слободзейски район, тя е ученичка в Обществено образователно заведение "Детско музикално училище в с. Паркани".

Макар крехката си възраст през 2022 г. участва, в XXX Републикански конкурс "Млад изпълнител на Приднестровието" и печели 1-во място в категория "Солисти", Естраден вокал. През същата година участва и в XI Районен конкурс "Млад талант" - 1-во място в категория "Солисти", Естраден вокал; Национален конкурс по изкуства "Майсторство в детството", Румъния - Гран-при и други конкурси.

Освен участието си през тази година в майсторския клас на Вики Алмазиду, тя участва и в два други конкурса, в които взима първа награда.

Като продължение на Лятната музикална академия, създадена и водена дълги години от проф. Милчо Левиев, тази година майсторският клас е посветен на едни от най-ярките американски песенни композитори – Джордж Гершуин и Коул Портър.

Освен Вики Алмазиду, с участниците в майсторския клас работи и пианистът, композитор и диригент на Биг бенда на Българското национално радио – Антони Дончев, чиито лекции са обединени под надслов „Нестандартно за джаз стандартите“.

По традиция майсторският клас на Вики Алмазиду ще завърши с концерт-спектакъл, който тази година ще се състои на 01 юли от 19:00 часа в Първо студио на БНР.

Снимки: НБУ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта