Концерт в Хеемстеде на ансамбъл „Чубрица“, Нидерландия
18.06.2024

На 8.06.2024г. в Хеемстеде се състоя впечатляващ концерт по случай 20 годишния юбилей на Ансамбъл „Чубрица“- Амстердам. Театър “De Luifel” бил изпълнен с музика и настроение, а танцова група “Зора” от Хага разтърсила подиума с танци.

Залата била изпълнена с многобройна публика. За финал артисти и зрители извили на подиума кръшни български хора, споделя още в мейл Светла Анастасова-Клайн.

Диригентът на хора ни съобщава, че празничното настроение е завладяло всички събрали се и по време на партито, организирано след концерта. Вечерта преминала с вкусна почерпка, в сладка раздумка и с много танци.

Ансамбъл „Чубрица“ представя български фолклор пред българи в ниската земя и на нидерландска публика, която харесва културното многообразие. 

Формацията включва женски хор и инструменталисти. В хора преобладават нидерландки, изпълняващи български народни песни, запленени от българската духовност.

Изпълнителна агенция за българите в чужбина поздрави ансамбъл „Чубрица“ и г-жа Светла Анастасова-Клайн за представянето и популяризирането на българската духовност и фолклор в Нидерландия.

Снимки: Ансамбъл „Чубрица“

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта