Новини
Картините от конкурса "Светлина в душата" озариха новия вход на съдебната палата в Русе
25.04.2024

В централното фоайе на Съдебната палата в гр. Русе днес се проведе тържествена церемония по награждаване на отличените творби в Международния конкурс за рисунка "Светлина в душата".

Председателят на съда Николинка Чокоева прочете писмо на дете, ползвало синята стая:

„Позволих си да Ви пиша, че като дете минало през синя стая този конкурс ми дава възможност да изразя огромната благодарност към Вас като хора представляващи закона, които ми помогнаха да продължа напред. БЛАГОДАРЯ!“

Тя отправи благодарност към авторката и подчерта, че това писмо на дете, което е намерило справедливост и институционална закрила, е важно за съда и показва, че изграждането на „Синя стая“ и откриването на трети вход на сградата, си заслужават положените усилия.

Конкурсът, обявен от Окръжен съд - Русе в сътрудничество с Изпълнителна агенция за българите в чужбина, събра рисунки на деца от цяла България и българските общности в чужбина - САЩ, Австрия, Чехия, Украйна, Франция. Талантът и оригиналната гледна точка на малките творци озаряват фоайето на Съдебната палата.

Председателят на Окръжен съд – Русе Николинка Чокоева след церемонията по награждаването официално откри третия вход на Съдебната, който се превърна в топло и приветливо пространство, изпълнено с цветове и положителна енергия. Новооткритият вход ще се използва единствено от деца при посещението им на "Синята стая".

Димитър Недев - заместник кмет на Община Русе поздрави г-жа Чокоева за инициативата и поднесе поздравителен адрес от името на Пенчо Милков, кмет на Община Русе.

Поздравително слово изрече и Георги Георгиев административен ръководител на Окръжна прокуратура Русе.

Гости на събитието бяха ученици, родители, учители, магистрати и съдебни служители.

След награждаването присъстващите посетиха изложбата на творбите, изложени във фоайето на третия вход на палатата в западното полукрило.

Снимки: Окръжен съд - Русе

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта