Новини
Изпълнителна агенция за българите в чужбина и УНСС подписаха меморандум за сътрудничество и партньорство
05.06.2024

На официална среща вчера в Университета за национално и световно стопанство се състоя среща между изпълнителния директор на ИАБЧ г-жа Райна Манджукова и ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Темата и целта бе подписването на меморандум за сътрудничество и партньорство между държавната институция и висшето учебно заведение. В хода на срещата Райна Манджукова и проф. д-р Димитър Димитров обсъдиха конкретни инициативи за сътрудничество, както и разширяване на възможностите за обучение у нас на желаещите българи от чужбина. „Много са българите от чужбина, които искат да учат у нас, от друга страна , и университетите в страната имат нужда от студенти, затова е необходимо да се обсъди с МОН и висшите училища как да се актуализира процедурата по кандидатстване и приемът в българските висши училища“, каза г-жа Манджукова.

На срещата присъстваха зам. ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова и определената за координатор на меморандума от страна на УНСС доц. д-р Стела Ангова в.и.д. ръководител катедра „Медии и обществени комуникации“. От ИАБЧ присъства Ашот Казарян, старши експерт в Агенцията и докторант на УНСС и Десислава Павлова, главен експерт в дирекция „Български общности и информационна дейност“ и координатор от страна на агенцията.

Снимки: УНСС

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта