Изложба на деца от българските общности в чужбина "България в моите мечти"
12.07.2024

На 10 юли от 18 часа беше представена изложба на деца от българските общности в чужбина "България в моите мечти" на Изпълнителна агенция за българите в чужбина в рамките на 18-тото издание на Фестивал "Музите". 

Изложбата бе открита от гласовитите и талантливи дарования от град Козлодуй - девойките Виктория и Василена, които изпяха народната песен "Катерино моме". Присъстваха гости любители на изобразителното изкуство, които дойдоха, за да се насладят на таланта на децата на България, където и да са по света.

Изложбата бе открита от Лили Спасова, главен експерт в дирекция "Български общности и информационна дейност" в Изпълнителната агенция за българите в чужбина. Тя отправи поздрав от името на изпълнителния директор на ИАБЧ г-жа Райна Манджукова към всички присъстващи и сподели за конкурсите, организирани през годините от Агенцията.

В рамките на изложбата са наредени красиви рисунки и фотографии на млади хора от България, град Козлодуй с ръководител Мирослава Куновска и град Равда участващи в конкурса по изобразително изкуство в рамките на фестивала.

Обичаната българска писателка Здравка Евтимова отправи сърдечен поздрав към всички участници в инициативата. Гостите се потопиха в цвят и багри, носещи позитивизъм и надежда. За младите хора мирът е усмивка, град кипящ от живот, птици в небето, розобер, изтанцувано българско хоро, музика, песен, четящо хлапе, подадена ръка, светлина и радост, синьо и чисто небе.  Това е видно от рисунките на младите българи подаряващи своя поглед към света, чрез силата на изкуството и цветовете.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта