Новини
Илиан Малинов и Алесандро Масачи сътрудничат с организаторите на филмов фестивал в Рим
04.10.2023

Илиан Малинов и Алесандро Масачи са сътрудничили с организаторите при представянето на филми, прожектирани на фестивала на българското кино в Рим. В рамките на три фестивални вечери събралите се са гледали български филми и са участвали в срещи с творци.

„Работата ми като преводач на артистите и най-вече на Мария Бакалова ме направи част от това вълнуващо събитие“, разказва за БТА Илиан. По думите му събитието е било изпълнено с позитивна енергия и вдъхновение.

Двамата са завършили българското училище „Асен и Илия Пейкови“ – Рим. Живеят в италианската столица. Илиян Малинов е студент в магистърска степен по международни отношения в Университета “Lumsa”, Рим.

Илиян Малинов споделя: „Нося училището в сърцето си. Според мен то е мост за българите в Рим, който им позволява да почувстват България близо до себе си“.

„Училището ми предостави възможност да се доближа до българската култура и да опозная известни поети и писатели“, пояснява Илиан.

„Ние много държим нашето училище да има някакво продължение. Ако завършилите останат да живеят тук, бихме искали по някакъв начин да бъдат полезни и да работят за България“, казва за БТА Венета Ненкова, училищен ръководител в българското училище „Асен и Илия Пейкови“ в Рим.

По материал на БТА

Снимки: БТА

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта