Новини
Екип на ИАБЧ ще присъства на конкурса по четене „ Аз Буки Веди“ в Северна Ирландия
01.06.2023

В периода от 02 до 05 юни включително, представители на Изпълнителна агенция за българите в чужбина ще присъстват на Седмия Международен конкурс по четене „Аз буки Веди‘, който ще се проведе в Северна Ирландия, който агенцията има удоволствието да подкрепя от самото му създаване, защото осъзнава важността от това, бъдещото поколение да осмисли нуждата от четенето.

В рамките на конкурса ще бъдат връчени грамоти за участието на българските училища в конкурса, а също ще бъдат наградени и отличените в категориите „Царица на буквите“ и „Властелини на буквите“, по време на официалната церемония.

В програмата са предвидени и три уъркшопа за литература и четене. В тазгодишното издание на конкурса участие взеха деца от Румъния, Испания, Франция, Северна Ирландия и много други.

На събитието от агенцията ще имат честта и удоволствието да връчат поздравителен адрес на г-жа Стефанова – ръководител на българското училище „Иван Вазов“ град Арма, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия от името на изпълнителния директор на ИАБЧ г-жа Райна Манджукова.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта