Директорът на българското училище в Женева, г-жа Елка Маринова, отличена с почетния медал „Иван Вазов“ на ИАБЧ
12.07.2024

На 10 юли 2024 г. се проведе среща между г-жа Елка Маринова, директор на българското училище в БУ ,,Д-р Стамен Григоров“ в Женева и изпълнителния директор на ИАБЧ г-жа Райна Манджукова. Основната цел на срещата бе нейното награждаване с медал "Иван Вазов" в знак на признателност за нейния изключителен принос към запазването и популяризирането на българската култура, език и традиции сред българските общности в чужбина.

По време на срещата г-жа Маринова предостави актуална информация за дейността на училището, в което се  обучават не само български ученици от Женева и региона, но и българчета от близката френска територия, разположена на границата с Швейцария. Г-жа Маринова също така разказа за тържеството по случай 40-годишнината на училището състояло се на 16 юни, подчертавайки неговата история и постижения в насърчаването на българската идентичност сред учениците.

В заключение двете страни се съгласиха да продължат своето сътрудничество и да обменят информация по въпроси, свързани със съхраняването и популяризирането на българската култура, език и традиции сред българските общности в чужбина.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта