Новини
Диана Дафова представя авторски музикално-театрален моноспектакъл "Танцът Живот"
18.01.2024

Певицата Диана Дафова представя пред широката публика своя авторски музикално-театрален моноспектакъл "Танцът Живот". Идеята за неговото създаване и съдържание е насочването на зрителя към завръщане на житейските ценности: Истина, Правда, Мъдрост, Добродетелност и Любов във време на отчуждение, размирици, агресия и несигурност.

Сценичният му вариант  е изграждан в продължение на месеци от голям екип специалисти и включва богата мултимедия с 3D анимация и 7 различни образа с впечатляваща визия. Текстът е увлекателен и отправя задълбочени послания за пътя, по който животът ни да бъде смислен и щастлив. Използвани са новите технологии, чрез които е изграден личен аватар (мета хюман), който партнира от екрана в развитието на сюжета през цялото време. Музикалните изпълнения са въздействащи, а създадената хореография е в различни жанрове и заедно на фона на видео изображения в съчетание с прекрасната Диана Дафова.

„Спектакълът е забавен и интригуващ и променя нагласи, което мога да твърдя след неколкократното му представяне пред разнородна публика в столицата и други градове.“, споделя самата Дафова.

Анотация:

„Танцът Живот“ в вълнуващо пътешествие на сетивата в откровен разговор със себе си. Преодоляването на наранените чувства поставя въпроса да простиш или не? Личните житейски преживявания и проникновения се разгръщат към общочовешките ценности, които са забравени в съвременната динамика на живота. Те оживяват в реални образи, които в провокативни диалози с Диана разкриват пътя за щастлив, смислен живот. Времето, в което живеем е изпълнено с изпитания, несигурност, агресия, страхове и отчуждение, затова всеки има нужда от тези послания.

Иновативно приложение „Вътрешен глас“ с 3D изображението на личен аватар принтира в необичаен и изненадващ сеанс. Отваря се портал, водещ към 7 стаи, а ключът за всяка една от тях е в чистите сърца. Вдъхновяващи музикални изпълнения на 17 езика, артистично поднесен текст с интригуваща драматургична линия и хореография в различни жанрове са допълнени от оригинални костюми и специални ефекти. Креативната, нова и различна форма на сценичното изкуство в спектакъла „Танцът Живот“ предлага разнообразие и богата картина на обединени в обща цел умения. Предизвикателството към изпълнителя е да се превъплъти в 7 различни образа. Атрактивната сценична визия и мултимедия приковават вниманието, забавляват и провокират не само сетивата, но и по-дълбоките нива на съзнанието. Ще притаите дъх от вълнение, любопитство и съпричастност. Това е Вашата история - тази, която винаги сте искали да разберете и само сега имате възможност да получите отговорите.

Снимки: Диана Дафова

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта