Детски панаир по случай Международния ден на детето 1 юни
05.06.2024

На 1 юни в пространството пред Народния театър се състоя Детски панаир по случай Международния ден на детето.

Изпълнителната агенция за българите в чужбина подкрепи тази чудесна инициатива на  фондация „Изи Арт“ с председател Станка Желева.

Главният експерт от дирекция „Български общности и информационна дейност“ Лили Спасова поздрави присъстващите на празника от името на г-жа Райна Манджукова, изпълнителен директор на ИАБЧ и екипа на агенцията като поднесе като подарък книгата Народни приказки от България и Кипър преразказани от деца за деца.

Книгите са преведени на гръцки от ученици от Българско училище „Народни будители“ в Кипър с ръководител г-жа Живка Милова. Българските народни приказки са преразказани от деца за деца, художник е нашата сънародничка от Копенхаген, талантливата илюстраторка Весела Тончева. Книгата е част от издателската програма на Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Председателят на фондация „Изи Арт“ г-жа Станка Желева получи книгите, които й бяха връчени на сцената пред театъра, за да ги подари на  деца с активно включване на сцената. Именно на Международния ден на детето тази книга зарадва и малките автори с премиерата ѝ в Кипър.  Със съдействието на агенцията бяха привлечени и наши сънародници, талантливи певци от Австрия и Украйна в лицето на момичетата с брилянтни гласове Анастасия и Елена, а също и обичаната певица Мария-Магдалена Христова-Петкова, които се включиха в събитието.

Снимки: ИАБЧ

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта