Новини
Българското неделно училище „Св.Иван Рилски“ в Мостолес, област Мадрид празнува юбилей
13.06.2024

На 25 май 2024 година нашето училище в Мостолес, област Мадрид, отбеляза своя 15-годишен юбилей с тържествено събитие, което ще остане в паметта на всички присъстващи. 

Паркът в центъра на Мостолес беше изпълнен с радост, усмивки и гордост от постигнатото през годините.

Събитието беше почетено от посланика на Република България, г-н Алексей Андреев, и кмета на Мостолес, г-н Мануел Баутиста. Тяхното присъствие подчерта важността на този юбилей не само за училището, но и за цялата българска общност.

Училището получи плакет от Изпълнителната агенция за българите в чужбина и поздравителни писма от министъра на образованието, Асоциацията на българските училища в чужбина, бивши учители, ученици и родители!

Тържественото събитие включваше разнообразна програма с изпълнения на ученици и гости. Сред тях бяха приятелите ни от Асоциация Rumiñahui от Еквадор, Crackos от Полша и танцовата група на Кати Коронел от Парагвай. Българските народни песни и танци на фолклорните състави на Асоциация „Балкан“ огласиха целия Мостолес.

Деца и учители представиха пред българската и испанската публика ролята на делото на Кирил и Методий и техните ученици, както и значението на България за запазването на духовността.

Директорът на училището, г-жа Мишева, изказа своята благодарност към всички, които са допринесли за развитието на училището през годините. Тя изрази своята надежда за още много успешни години и подчерта важността на сътрудничеството и взаимната подкрепа.

"Училището ни не е просто място за учене, то е като дом за много деца и семейства, където  намираме приятели и подкрепа. 

Благодарим на всички за усилията и обичта, които вложихте през тези 15 години!”

Антоанета Мишева, училищен ръководител, Българско неделно училище „Св.Иван Рилски“, Мостолес, област Мадрид

Снимки: Българско неделно училище „Св.Иван Рилски“, Мостолес, област Мадрид

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта