Новини
Българско неделно училище "Христо Ботев" Озуестри и Шрюсбъри Великобритания отпразнува Великден
09.05.2024

На 4 май децата от Българско неделно училище "Христо Ботев" Озуестри и Шрюсбъри Великобритания в съботния ден, както повелява християнската вяра боядисаха цели 240 яйца. 

Православният свещеник, отец Йоан от гръцката църква "Света Варвара" в гр Честър, запозна децата със същността на този ритуал и им обясни какво е за всеки християнин  празника Великден. Той благослови и помаза всяко дете и гост, с масло от Великия маслосвет, извършен в четвъртък. 

Родители и деца боядисваха и украсиха с много старание и фантазия яйцата за празника. Гости на милото тържество бяха 15 украински деца и техните родители и всички заедно казаха молитвата "Отче, наш...".

Празника премина с много усмивки, приложени умения, научени много неща и завързани нови приятелства. В края на празненството всички хапнаха козунак, сладки кексчета и много вкусни украински лакомства.

От училището изказаха специални благодарности към отец Йоан, Рая Миланова (майка на петокласник); Стефан Варликов; Цветан Цветанов, управата на фабрика за мъфини и на майките, който се погрижиха за сваряването на яйцата.

Снимки: Българско неделно училище "Христо Ботев" Озуестри и Шрюсбъри Великобритания 

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта