Българска духовност и родолюбие в Памплона
23.10.2024

Българското културно-просветно училище „Паисий Хилендарски“ в Памплона е едно от образователните звена, които предлагат обучение по български език и литература, история и география на България.

Училището е създадено към Асоциация „Българските деца в Навара“. Тук отделят специално внимание на изучаването и опознаването на българските традиции, култура, език и фолклор.

Извънкласните занимания предлагат на учениците да развият творчески умения. Много творчество и креативност има в часовете по изобразително изкуство с г-жа Смиленова.

Учениците имат възможност да посещават клуб „Млади възрожденци“ и група по народни танци.

И ако изброяваме заложените дейности, то е заради примера и модела как да се планират и организират родолюбиви дейности и разработват инициативи.

Клубът „Млади възрожденци“ създава условия за инициативи, отнесени към минало и история.

Колкото до изучаването на народните танци, то младите хора от ранна възраст живеят с нагласата един ден да представят български танци по време на българските празници в Памплона.

А защо не и младите хора да играят български танци по време на мултикултурни фестивали и други културни прояви, каквито обичат да организират в Испания...

Снимки: Българско културно-просветно училище „Паисий Хилендарски“, Памплона

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта