Новини
20 години – Българско неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ град Атина
15.05.2024

В два поредни празнични дни БНУ ,,Св. св. Кирил и Методий“, гр. Атина отбеляза тържествено двадесет годишния си юбилей. Началото на честването бе поставено в края на изминалата седмица, когато образователната стряха на стотици деца в Атина отвори врати за ред инициативи, като гостите на събитието имаха възможността за пореден път да се потопят в магията на родната реч.

През втория празничен, съботен ден тържественото честване продължи с Международния научен форум ,,Пътят на светлината‘’, в който взеха участие университетски преподаватели и учени от България, Гърция и Сърбия.

Усилията на българската общност за функционирането на училището бяха възнаградени с почетни плакети от Вицепрезидента на Република България г-жа Иляина Йотова; Министеството на образованието и науката; Изпълнителната агенция за българите в чужбина и Шуменския университет ,,Епископ Константин Преславски”.

Поздравителни адреси бяха изпратени и предоставени на вниманието на публиката от: ,,Съюза на учените в България”, секция ,,Педагогика и психология”; от Висше училище по телекомуникация и пощи; АБУЧ; от проф. Панайотова – Костова, представител на ДИУУ и проф. Веселинов - директор на ДИУУ; Пловдивския университет ,,Паисий Хилендарски”; катедра ,,Теология” към ПУ „Паисий Хилендарски“; Сдружение ,, Аристотелис” и сдружение   ,,Арт Премиера”.

Кулминацията на тържествата беше празничната програма, представена от възпитаниците на училището и изпращането на Випуск 2024 година.   

От неделното училище закриха тържеството с признаетлност към всички със следните думи: „Благодарим на всички, които уважиха юбилея на БНУ,, Св. св Кирил и Методий”, гр. Атина, които подкрепят делото ни и ни дават увереност и сила да продължим напред!“.

Снимки: Българско неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ град Атина

 

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта