Акценти
Сподели:
Сборникът „Българите в чужбина – толкова близо, толкова далече“, том 3
16.06.2020

Държавната агенция за българите в чужбина подкрепя реализацията на трети том от сборника „Българите в чужбина – толкова близо, толкова далече“.

След успеха, който заедно споделяхме по време на премиери и представяния по света на двата тома на сборника „БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА – ТОЛКОВА БЛИЗО, ТОЛКОВА ДАЛЕЧЕ“, имаме удоволствието да ви информираме, че започва работата по неговата реализация.

Книгата ще се разпространява сред българските общности в чужбина.

Проектът е подкрепен от Импресарско-издателска къща „РОД“ и Асоциация за антропология, етнология и фолклористика „Онгъл“, международно реферирано списание за етнология, медиевистика и археология. В него можете да прочетете първите два тома от поредицата:

http://www.spisanie.ongal.net/broi12.html

http://www.spisanie.ongal.net/broi15.html

Освен в книжно тяло, там ще бъде публикуван и бъдещият трети том. Съставители и редактори на броя са Снежана Йовева-Димитрова и доц. д-р Ана Кочева.

Убедени сме, че ще се получи ценно и интересно издание, в което ще се разкажат и споделят актуални теми за нашите сънародници по света и ще се привлекат много изследователи на българските общности в чужбина като културолози, етнолози, антрополози, педагози и други специалисти.

 

За повече информация посетете страницата на списание Онгъл http://www.spisanie.ongal.net/broi12.html?fbclid=IwAR2R5Y67QjG5LQ_LppgsAtZRROulKluDev0HKe3gD

И тук:   https://www.facebook.com/groups/497878210232147/

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта