Новини
Започва осмото издание на конкурса по четене на български език в чужбина "Аз Буки Веди"
31.01.2024

Международният конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина с инициатор БНУ „Аз Буки Веди“ ще се проведе за осми пореден път. Тази година домакин на събитието ще бъде гр. Кобленц, ФР Германия.

Конкурсът е родителска инициатива, чиято основна цел е изграждането, развитието и мотивирането на четивни умения у децата от българската диаспора. Сред основните цели са и осъществяването на обратна връзка между преподаватели и родители, както и всеобхватен и адекватен годишен контрол на провежданото съботно-неделно обучение при учениците от I-ви и II-ри клас.

През годините инициативата е доказала своите успехи, като благодарение на реализацията на събитието поставените цели за запознаването и опознаването на педагогическата общност, ангажирана със задгранично обучение по български език и литература, както и Роден край във всичките му разновидности като учебни предмети, на деца от диаспората в Европа е напълно възможна.

Журито, което ще отличи победителите е съставено от гост лектори и преподаватели в реда както следва: Доц. д-р Илияна Чекова-Димитрова (председател на журито); Проф. д-р Живка Колева-Златева (зам.-председател на журито); Доц. д-р Камелия Спасова (член на журито).

И през тази година събитието ще се проведе под патронажа на Генералния консул на Република България в гр. Франкфурт на Майн, Федерална република Германия с подкрепа на Министерство на образованието и науката и в партньорство с Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Краен срок за записване на училищата участници: 30 април 2024 г., 23:59 часа/ българско време.

Важно: След този срок няма да бъдат приемани заявки от училища участници. Очакваме Вашите заявки за участие до 30 април, 23:59 часа /българско време/!

Снимки: Росица Байрактарски 

Покана и правилник: https://www.aba.government.bg/downloadFile/300/download

Заявка за участие: https://www.aba.government.bg/downloadFile/299/download

Родителско разрешение: https://www.aba.government.bg/downloadFile/301/download

 

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта