Връчване на наградите от международния литературен конкурс „Изящното перо-2024“ и премиера на книгата „Отразена светлина“ с автор Снежана Галчева
24.06.2024

На 22 юни 2024 г. в Литературен клуб „Перото“ при Националния дворец на културата в София се състоя тържественото връчване на наградите от международния литературен конкурс „Изящното перо-2024“, организиран от Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина и Салона за българска култура и духовност в Чикаго.

На събитието присъстваха г-н Атанас Капралов - директор на Националния литературен музей към Министерство на културата; г-н Асен Асенов - основател и собственик на издателство; Елена Каркаланова - представител на БНР и отличени участници в конкурса от България и чужбина.

В събитието се включи и главният експерт от Изпълнителната агенция за българите в чужбина и референт за българските общности в САЩ и Канада – г-жа Иванка Славчева, която поздрави присъстващите и прочете специалното обръщение на Изпълнителния директор на Агенцията за българите в чужбина – г-жа Райна Манджукова към организаторите и гостите на събитието. Тя изтъкна, че този конкурс е обединение на творческия порив на българските поети и писатели от страната и чужбина и е символичен акт на проявление на българската духовност и интелектуална енергия.

Културното събитие включваше и премиера на новата книга на Президента на Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина и председател на Салона за българска култура и духовност в Чикаго, г-жа Снежана Галчева – сборника от интервюта и рецензии „Отразена светлина“. 

Снимки: ИАБЧ – Иванка Славчева

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта